Zëvendësimi i mishit me proteina bimore është i mirë për shëndetin tonë. Ne gjithmonë e themi këtë gjë dhe shkenca vazhdimisht e konfirmon atë. Një studim i ri dëshmon edhe një herë se ngrënia më shumë perimeve dhe më pak mish është një garanci për një jetë më të gjatë dhe një rrezik të zvogëluar të sëmundjeve kardiovaskulare.

Pasja e një dietë me bazë bimore ose dietë që përfshin më shumë ushqime bimore sesa ushqimet shtazore mund të shoqërohen me një rrezik 16% më të ulët të sëmundjeve kardiovaskulare dhe deri në 25% më pak rrezik të vdekjes së hershme. Ky është një hulumtim i ri i botuar në Gazetën e Shoqatës Amerikane të Zemrës dhe i kryer në Shkollën e Shëndetit Publik Johns Hopkins Bloomberg në Baltimore.