Studiuesit më në fund kanë arritur të krijojnë edhe një kompjuter që kompozon muzikë folklorike.

Sistemi përdor inteligjencën e integruar artificiale për të kompozuar një shumëllojshmëri modelesh të reja muzike, pasi u trajnua duke përdorur 23.000 pjesë të muzikës folklorike irlandeze.

Kjo i lejoi kompjuterit që të mësonte të përshtaste dhe strukturonte melodinë përpara se të krijonte vetë pjesë të muzikës.

Kjo shënon një hap të rëndësishëm përpara për inteligjencën artificiale sic e raporton edhe Daily Mail.