Pas shumë përpjekjesh nga shteti dhe sigurisht tifozat e shumtë të kombëtares për ta ndaluar ekstradimin e shokut të tyre patriot në Serbi, më në fund ka mbërritur edhe i gjykatës për të gjithë shqiptarët që e mbështetën.

Ballist Morina deri më tani mbetet tek vendimi i mëparshëm i cili konsistonte me ekstradimin e tij drejt Serbisë pasi Gjykata Supreme në Kroaci e ka hedhur poshtë kërkesën e tij për mos ekstradim. Sipas Gjykatës Supreme në Kroaci, nuk ka pasur aspak baza për ta pranuar kërkesën e Ismail Morinës.

Teksa vendimin final mbi ekstradimin e Morinës në Serbi tashmë do ta jepë ministri kroat i Drejtësisë.