Home Tags Era Istrefi

Tag: Era Istrefi

Era Istrefi (lindur më 4 korrik 1994) është këngëtare dhe kompozitore kosovare .

Istrefi ka lëshuar një numër njësish në gjuhën shqipe dhe angleze . Në 2016, ajo fitoi njohje ndërkombëtare pas lirimit të saj të vetme ” BonBon” , e cila tërhoqi krahasime me veprat e artistit Barbadian Rihanna dhe këngëtares australiane Sia .  Pas suksesit të këngës ajo nënshkroi me etiketat amerikane të muzikës Sony Music dhe Ultra Music një muaj më vonë. Në 2017, ajo fitoi Çmimin Evropian Breakers Award . Në vitin 2018, ajo u paraqit si një nga këngëtarët në këngën e Kupës së Botës FIFA ” Live It Up “.

Era Istrefi ka lindur më 4 korrik 1994 në Prishtinë .  Prindërit e saj janë Suzana Tahirsylaj, një këngëtare kosovare gjatë viteve 1980 dhe 1990; dhe Nezir Istref, një gazetar. Pas vdekjes së babait të saj në vitin 2004, nëna e saj la karrierën e saj në argëtim. Motra e saj Nora Istrefi është gjithashtu një këngëtare.

Istrefi bëri debutimin e saj në vendin e saj të lindjes në vitin 2013 me “Mani PER Parasë”, përfundimisht i liruar materiale këndohet në Gheg Albanian-shfaqur angleze frazat.  Pak muaj më vonë, ajo lëshoi ​​një regjistrim pasues, “A Po Don?”, I cili u promovua me një video muzikore; ajo në mënyrë të ngjashme ka arritur njohje.  E saj e tretë e vetme “E Dehun” – u filmua në kishën ortodokse të përdhosur. Me lirimin e tij, “E Dehun” siguroi Istrefi tre çmime Videofest, duke përfshirë një për “Best New Artist”. Në dhjetor 2014, këngëtarja bëri baladën pop “13”, e cila u prodhua në Shtetet e Bashkuara-të disponueshme për konsum.  Videoja shoqëruese e saj muzikore u pa pothuajse 200,YouTube ,  i cili më vonë rezultoi në atë duke u paraqitur në V Magazine .  Atë vit, ajo shprehu mbështetjen e saj për të drejtat LGBT . Ajo mori shtetësinë shqiptare në vitin 2016.

Istrefi ka përjetuar njohjen ndërkombëtare me ” BonBon ” të saj, e cila u lirua më 31 dhjetor 2015 së bashku me një video muzikore të xhiruar në Kosovë. Kënga u bë një sukses i menjëhershëm, duke u bërë viral në mediat sociale.  Përveç kësaj, këngëtarja filloi duke fituar mbështetje nga aktore amerikane Chloe Grace Moretz ,  dhe publikime të ndryshme referuar asaj si ” Rihanna dhe Sias të Kosovës”. Në shkurt të vitit 2016, Istrefi nënshkroi me etiketat amerikane Sony Music Entertainment dhe Ultra Music .Është raportuar se Istrefi do të regjistrojë albumin e saj të ardhshëm të debutimit në bashkëpunim me RCA Records .  Në qershor të vitit 2016 u lirua një version anglisht i “Bonbon”. 

Më 24 shkurt 2017, Istrefi lëshoi ​​një të re, të titulluar “Redrum”, e cila përmban prodhuesin Felix Snow .  Pak muaj më vonë, më 29 shtator, Istrefi lëshoi ​​një tjetër të re të titulluar “No I Love Yous”, e cila është në bashkëpunim me Montana Franceze .  Më 21 maj 2018 u njoftua se Istrefi ishte bashkuar me Will Smith dhe Nicky Jam për të liruar Kënga zyrtare e FIFA World Cup në 25 maj. 

Era luajti këngën zyrtare “Live It Up” së bashku me aktorin hollywoodian Will Smith dhe këngëtaren amerikane Nicky Jam në ceremoninë e mbylljes së Kupës Botërore 2018 .