Home Tags Ilir Meta

Tag: Ilir Meta

Ilir Meta – President i Republikës së Shqipërisë

Ilir Meta lindi më 24 Mars 1969, në Skrapar.

U diplomua për Ekonomi Politike në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës, ku dhe përfundoi studimet pasuniversitare.

Aktiviteti politik:

Ilir Meta e filloi aktivitetin e tij politik në vitin 1990, si pjesëmarrës aktiv në lëvizjen studentore. Ai ishte një ndër themeluesit e Forumit të Rinisë Eurosocialiste të Shqipërisë (FRESSH).

Gjatë viteve të anëtarësisë së tij në FRESSH, Ilir Meta ka mbajtur poste të larta drejtuese në vitet 1992-1995 si Nënkryetar dhe në vitet 1995-2001 si Kryetar i këtij forumi.

Aktiviteti politik i Ilir Meta në strukturat e Partisë Socialiste ka qenë intensiv.

Ai u zgjodh anëtar i Komitetit të Përgjithshëm Drejtues në Kongresin e Qershorit të vitit 1992 dhe anëtar i Kryesisë së Partisë Socialiste nga viti 1993, deri në korrik të vitit 2003, kur ai dha dorëheqjen.

Në vitet 1993-1996, Ilir Meta ka mbajtur postin e Nënkryetarit të Partisë Socialiste dhe atë të Sekretarit për Marrëdhëniet Ndërkombëtare, nga viti 1994 deri në 1996.