Home Tags Jozefina Topalli

Tag: Jozefina Topalli

Jozefina Topalli (lindur më 26 nëntor 1963) është një politikan shqiptar dhe ka qenë Kryetare e Kuvendit të Shqipërisë më 3 shtator 2005 dhe nënkryetar i Partisë Demokratike të Shqipërisë .

Ajo është e martuar dhe ka dy fëmijë. 

Jozefina Çoba Topalli u diplomua nga Universiteti “Luigj Gurakuqi” në Shkodër me një diplomë të dyfishtë në matematikë dhe ligj . Më pas studioi marrëdhënie ndërkombëtare në Universitetin e Padovës në Itali dhe mori diplomë master nga Universiteti i Tiranës në administratën publike dhe në Studimet Evropiane; në vitin 2010, ajo mori Ph.D. në Universitetin e Tiranës , me një disertacion mbi temën “Roli i Parlamentit Kombëtar në procesin e integrimit evropian të vendit”. Ajo flet rrjedhshëm gjuhën angleze , ruse , frënge dhe italiane . 

Nga viti 1992 deri më 1995 ka punuar në Dhomën e Tregtisë në qytetin e Shkodrës dhe në 1995 dhe 1996 ka qenë kancelare dhe lektor në Universitetin Luigj Gurakuqi në Shkodër .

Topalli ka qenë anëtar i legjislaturës kombëtare që nga viti 1997.

Në vitin 2005, Topalli u zgjodh Presidente e Kuvendit të Republikës së Shqipërisë dhe mbajti pozitën e saj deri në vitin 2009.