Pas kërkesës së tyre që nuk mori asnjë përgjigje ekzakte për rregullimin e kushteve në burgun e Burrelit, në ditën e sotme të burgosurit kanë nisur drekën.

18 të dënuar nisën grevën e urisë dhe të tjerët kanë bashkuar forcat për të mbledhur firmat që sipas drejtorit të burgut janë të nevojshme për të filluar grevën. 

Kushtet në ambientet  e burgjeve në Shqipëri shpeshherë ka qenë temë diskutimi dhe denoncimi nga institucionet dhe shoqatat, të cilat merren me ruajtjen  dhe garantimin e të drejtave të njeriut.