Girl sitting in front of television

Një studim i fundit i kryer tregoi se televizori ishte një vrasës për njerëzit, dhe askush nuk po reagon. Në studim u përfshinë 9000 të rritur dhe u monitoruan për një periudhë 12 vjeçare.

 
Njerëzit u vunë të shikoni 2 orë në ditë televizor dhe rreziku nga vdekja e parakohshme për këto persona u rrit me 54 % në krahasim me ato persona që nuk shikoni TV. Ndërsa personat që shikonin më shumë se 2 orë TV kishin një rrezik edhe më të madh për vdekje të parakohshme.
 
Bazuar në përfundimet e studimit, çdo orë e kaluar papara televizorit rrit rrezikun nga zhvillimi i sëmundjeve inflamatore kronike me 12 %.
 
Gjithashtu ato që shikonin TV ishin më mbipeshë, duken më të vjetër, kanë një koeficient inteligjence më të ulët dhe janë të prirur për të pirë duhan.
 
Shpresojmë që ky studim të shërbejë si një thirrje zgjimi për të gjithë ato persona që kalojën gjithë ditën përpara TV.
 
Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook