Një situatë e tensionuar e deri diku me përplasje është krijuar në rrugët që të çojnë për tek godina e Kuvendit.

Protestuesit janë grumbulluar me pankarta në duar në hyrje të pedonales së Tiranës, por Policia u ka dalë përpara si kordon dhe nuk i ka lejuar të hyjnë. Më të vrullshmit në radhët e para kanë qënë banorët e Unazës së Re, që spikasin tanimë me jelekët portokalli.

E njëjta skenë është duke u zhvilluar edhe rrugët në afërsi të Partizanit të Panjohur dhe më tej, të godinës së Ish-të Përndjekurve.