Policia në Meksikë po heton një çift të arrestuar për transportimin e pjesëve të trupave të viktimave të tyre në një kasolle.

Në një seancë dëgjimore pas arrestimit, burri thuhet se pranoi vrasjen e 20 grave në një periferi të qytetit të Meksikos.

Hetuesit gjetën pjesë të trupit të një viktime në banesën e çiftit dhe në trup tjetër në një pronë aty pranë.

Pjesët e trupave mbaheshin në mbushura me çimento dhe në frigorifer.

Prokurorët thanë se çifti ka shitur pjesët e trupit, por nuk është e qartë se kujt ia ka shitur.

Femicides (vrasjet e grave) janë të zakonshme në Meksikë dhe shpesh vrasësit mbeten të pandëshkuara por detajet e tmerrshme të këtij rasti kanë shkaktuar zemërim dhe protesta në një rrugë në Ecatepec, periferi e varfër ku ndodhën ngjarjet.

Çifti vriste viktimat dhe i shtynte me një karrocë.

Policia i ndaloi dhe i kontrolloi pas zhdukjes së 28-vjeçares Nancy Huitron dhe foshnjes së saj dy-muajshe, Valentina.

Në seancë, i akuzuari, emri i të cilit raportohet si Juan Carlos, pranoi se kishte vrarë Huitron dhe identifikoi dy nga viktimat e tij të tjera si 23-vjeçarja Arlet Olguin dhe 29-vjeçarja Evelyn Rojas.

Prokurorët raportuan se vrasësi gjithashtu pranoi se kishte abuzuar seksualisht me disa nga viktimat para se t’i vriste dhe të shiste sendet e tyre personale dhe disa nga pjesët e tyre të trupit.

LEXO EDHE:  FOTO/ Atentati në ish-Bllok, zbulohet emri i viktimës

Të tre viktimat, të gjitha nëna single, ishin zhdukur në muajt e fundit.

Huitron u zhduk më 6 shtator me fëmijën e saj pasi dërgoi dy vajzat e saj më të mëdhaja në shkollë.

Kur dy vajzat e mëdha nuk u morën nga shkolla, një fqinj ngriti alarmin.

Policia gjeti foshnjen e Valentinës që ishte shitur nga çifti. Që nga ajo kohë foshnja iu është dorëzuar gjyshes së saj.

Shteti i Meksikës është rajoni me numrin më të madh të grave të zhdukura në vend. Ndërmjet janarit dhe prillit të këtij viti, 395 njerëz u zhdukën në shtetin Meksiko, nga të cilët 207 ishin gra.

Zhdukjet janë kryesisht të përqendruara në zonat e dhunshme ku bandat shpesh kanë kontrollin dhe policia ka frikë të shkojë.