Një grua nga Nevada që kaloi 35 vjet burg për një vrasje që ajo nuk e bëri para se të shfarosej nga provat e ADN-së në një skenë cigaresh në skenë krimi do të marrë 3 milion dollarë në një zgjidhje të pjesshme të një padie federale për të drejtat civile, tha avokati i saj të mërkurën.

Cathy Woods, 68 vjeçe, do të vazhdojë të kërkojë dëme shtesë nga qyteti i Reno dhe ish-detektivëve që ajo akuzon se ka detyruar një rrëfim të fabrikuar prej saj ndërsa ajo ishte paciente në një spital mendor në Luiziana në 1979, sipas avokatit të saj, Elizabeth Wang.

Woods u la e lirë nga burgu në vitin 2015 kur provat e reja lidhnin vrasjen e vitit 1976 të një studenti të kolegjit Reno me një të burgosur të Oregonit, Rodney Halbower, i cili që nga ajo kohë është dënuar për dy vrasje të Zonës së San Franciskos që ndodhën gjatë së njëjtës periudhë.