U.S. dollar and British pound notes are seen in this November 7, 2016 picture illustration. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Letra jeshile siç quhet ndryshe dollari ne tregun botëror te valute, ka forcuar pozitat kundrejt euros kjo pas shtysë së marrë nga ekonomia e fortë nacionale dhe nga rritja e taksave dhe nga efektet e politikës fiskale të USA.

Vlera ka arritur ne EUR/USD 1,1432. 

Pritet të ketë sërisht ndryshime deri në fundvit për shkak të lëvizjes së tregut valutor dhe jo vetëm.