Rreth çështjes së varësisë seksuale është zhvilluar një nga kundërshtimet më të mëdha të ekspertëve.

Para së gjithash, ndërsa disa besojnë se seksi mund të ndikojnë në tru, të tjerët besojnë se mund të krijohet varësi seksuale.

Disa ekspertë shpjegojnë se diagnoza e varësisë nuk tregon llojin e aktit seksual ose shpeshtësinë e aktivitetit seksual, por efekti i preokupimin me seksin në funksionimin e individit në kontekstin e jetës së përditshme.

Në mesin e atyre që e shohin varësinë seksuale si një çrregullim dhe ata që e shohin atë si një problem që nuk ekziston, janë terapistët që mbajnë një pozicion më pak ekstrem.

Ata besojnë se ka njerëz që vuajnë nga një paaftësi për të kontrolluar sjelljen seksuale. Këta individë, megjithatë, mund të ketë impulse, mendimet apo sjelljet në një marrëdhënie konsensuale seksuale.

Këta terapistë e perceptojnë këtë gjendje më shumë si një problem seksual si një çrregullim i varësisë.

Edhe pse zakonisht polemika specifike zgjidhet me ndihmën e hulumtimit, në këtë rast studimet përkatëse të ushqyer tek dy skajet, nuk kanë mundur të ofrojnë asgjë për të kapërcyer hendekun.

Në një studim të vitit 2015 nga Universiteti UCLA, aktiviteti i trurit është matur për 122 burra dhe gra. Disa nga pjesëmarrësit kanë raportuar se kanë probleme në kontrollimin e përdorimit të pornografisë në internet.

Pasi studiuesit treguan pjesëmarrësve fotografi, duke përfshirë edhe fotot e natyrës seksuale, ata gjetën se truri reagonte ndaj modelit të njerëzve të cilët kanë raportuar probleme të kontrollit të dëshirës.

E vetmja siguri është se, problemi ekziston dhe është e qartë se disa njerëz nuk mund të ndalen së shikuari pornografi, mashtrojnë partnerët e tyre ose të përmbajnë dëshirën për seks. Është shumë e rëndësishme që këta njerëz të kontaktojnë një specialist.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook