Shkencëtarët shpresojnë të studiojnë në “fermën e parë të trupit” njerëzor në Britani, nëse plani i tyre për varret e hapura në natyrë do të pranohen.

Në vend kanë nisur diskutimet për mundësinë e hapjes së një ferme trupore, kështu që mund të praktikohet taphonomia – shkenca e dekompozimit.

 Në fermë, të paraqitur në romanet e krimit nga Patricia Cornwell dhe në programet shkencore të mjekësisë ligjore, një numër skenarësh të vërteta janë përsëritur për të studiuar se si një kufomë do të ndryshojë post mortem.

Kjo do të thotë që disa trupa do të varen nga pemët ose do të mbahen nën ujë, raporton Sunday Telegraph.

Përfitimi i praktikës është se mësimet mund të nxirren kur përpiqen të përcaktojnë shkakun e vdekjes në një krim të jetës së vërtetë.

Dr Anna Williams, antropologe në Universitetin Huddersfield, është në bisedime me Autoritetin e Indit të Njeriut, ndërsa “Home Office” thotë se zyrtarët e saj po “e konsiderojnë” idenë.

“Përfitimet për shkencën do të na ndihmonin në një numër mënyrash,” tha ajo.

Ne do të ishim në gjendje të dimë më mirë se kur dikush vdiq, si dhe të jetë në gjendje të identifikojë kriminelët e mundshëm, të themi nga gjurmët e gishtërinjve ose ADN-ja mbi lëkurën e dekompozuar”.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook