Sot u hodh në votim ligji për lojërat e fatit dhe për mbylljen e tyre në afërsi të zonave të banuara.

Presidenti i vëndit, Ilir Meta dekretoi ndryshimet në ligjin për lojërat e fatit. Të gjitha pikat  e basteve dhe kazinove të cilat ndodhen pranë zonave të banuara do të mbyllen dhe do të zhvendosen jashtë këtyre zonave sipas ligjit të rishikuar dhe dekretuar nga presidenti. 

Ligji u votua me 75 vota në datë 25 tetor nga shumica, ndërkohë që opozita nuk ishte e pranishme në kuvend.