Studimi i përgjithshëm është se 8% e meshkujve dhe 0.5% e grave në mbarë botën kanë disa lloje të mungesës së vizionit me ngjyra.

Vizioni me ngjyra varet nga sytë dhe truri ynë duke punuar së bashku për të perceptuar vetitë e ndryshme të dritës.

Llojet më të zakonshme të verbërisë së ngjyrave janë të trashëguara. Ato janë rezultat i defekteve në gjenet që përmbajnë udhëzime për të bërë fotopigmente të gjetura në kon.

1. A e shihni fjalën e fshehtë në këtë imazh?

2. Po këtë?

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook