Edhe pse përdorimi i mjeteve piroteknike kete vit u ndalua nga Ministria e Brendshme, përvec Tiranes spektaklin e fishekzjarreve mundën ta shijojnë edhe qytete te tjera të vendit, në natën e ndërrimit të viteve.

Në fakt dritat e fishekzjarreve janë simbol i festave dhe natës së ndërrimit të viteve dhe pa to gjitcka do te dukej e zbrazet.

Nuk dimë nëse ne rastin konkret është merita e bashkive që kanë ndricuar qytetet, apo vete qytetaret kane shkelur ligjin.

Sidoqofte, gjithe globi ka festuar me fishekzjarre ndaj dhe qytetet shqiptare nuk i kane rezistuar ketij tundimi.