Elefantët janë stresuar pasi një kamp refugjatësh kishte bllokuar kalimin që kafshët kanë përdorur për shekuj me rradhë.

Dymbëdhjetë refugjatë u vranë pasi elefantët e frikësuar vrapuan mbi një nga kampet më të mëdha të refugjatëve në botë, njoftoi BBC.

Kafshët shkatërruan shumë nga shtëpitë në një kamp Bangkish në Bangladesh.

Problemi është se kampet e mëdha të refugjatëve bllokojnë rrugët e migrimit të elefantëve. Kafshët hutohen dhe theksohen kur devijojnë nga rrugët e tyre.

Shoqata e Kombeve të Bashkuara vendosi të ngrejë kulla vëzhgimi dhe ekipe të trajnuar posaçërisht për të udhëzuar kafshët kur kalojnë kampin.

Me këtë, ata shpresojnë të shmangin më shumë raste vdekjeje mes njerëzve dhe elefantëve.

“Djalli mori formën e elefantit dhe filloi të na sulmonin, duke na shkatërruar shtëpitë”, tha një nga refugjatet.

Deri tani, asnjë elefant nuk është plagosur.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook