Gazetari Thuku Kariuki do të jepte lajmet nga Samburu në Kenia kur vendosi të ulet për herë të parë mbi një gamile, e cila dukej e mërzitur.

Në pamjet e filmuara, Thuku përplaset i pari në tokë dhe sipër tij bie ndihmësi. Nuk patën përleshje me gamiljen që u qetësua nga dy burra të tjerë.

Fatmirësisht, asnjëri nuk pati ndonjë lëndim serioz për ta. Gara e përvitshme e gamiljeve është ngjarje prestigjoze që mbahet jashtë qytetit të Maralalit nga mesi i vitit.

Në konkurs vijnë profesionistët që garojnë me gamilje, ndërkohë që vendi mbushet me spektatorë nga i gjithë qyteti.