Macet janë nga kafshët më të preferuara të njeriut dhe ne të gjithë i duam shumë felinët e vegjël. Që nga koha e faraonëve ato kanë qenë krahu i djathtë i njeriut sepse besohej se kishin fuqi mistike, ama këto fuqi nuk mendoj se i kanë macet e kësaj kohe pasi me diçka të ftohtë u ngrin truri.

Po po mirë e lexuat macet nëqoftëse lëpijnë ose hanë diçka të ftohtë u bllokohet truri ose siç e thamë më sipër u ngrin për disa sekonda dhe e humbin toruan. Kjo ndodh si pasojë e kafkës së vogël dhe trurit që nuk është larg gojës së tyre duke i bërë këto të fundit të friksohen nga ajo çfarë hëngrën.