Një aksident është diçka që çdo shofer dëshiron të shmangë. Dhe ende mijëra aksidente ndodhin çdo ditë.

Dy tiparet e reja të sigurisë të Volvo Trucks, Volvo Dynamic Steering me ndihmën e stabilitetit dhe Volvo Dynamic Steering me Lane Keeping Assist, janë të dizajnuara për të shpëtuar jetën dhe për të ndihmuar shoferët të merren me situata të papritura të trafikut.

Këtu Drejtimi Dinamik i Volvo punon së bashku me sistemin e Kontrollit të Stabilitetit Elektronik të kamionit. Sensorët në kornizë monitorojnë vazhdimisht shpejtësinë e rrotullimit të kamionit (shkulje) dhe kur zbulohet tendenca më e vogël e skidimit, sistemi aktivizohet dhe siguron ndihmë të lehta të timonit për të ndihmuar shoferin, duke manovruar në drejtim të kundërt, duke stabilizuar veturën.

Rëshkitja nuk është diçka që ju dëshironi të përjetoni si shofer kamioni jashtë në rrugë. Ky sistem reagon në milisekonda në një manovrim .The Volvo Dynamic Steering punon së bashku me sistemin e Mbështetjes së Lane Keep të kamionit me shpejtësi mbi 55 km / h.

Sistemi monitoron pozicionin e automjetit duke përdorur kamerat. Kur zbulon se kamioni rrezikon të ngasësh jashtë korsisë aktuale, drejtimi është aktivizuar dhe ndihmon shoferin të kthehet në drejtimin e synuar. Nëse nevojitet ndihmë shtesë, shoferi alarmohet me dridhje të butë në timon, në vend të një zëri paralajmërues.

LEXO EDHE:  VIDEO/ Çmendet arabi, i hidhet para kamionit që lëviz me shpejtësi

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook