Një peshkaqen i përmasave të mëdha është kapur 3 milje larg ishullit të Sazanit.

Peshkaqeni është rreth 3 metra i gjatë dhe peshon mbi 100 kg.

Sipas biologëve, peshkaqeni i llojit “dem”, siç edhe është ai i kapur në Sazan, renditet lloji i dytë më i rrezikshëm pas peshkaqenit të bardhë.