Një nga diktatorët më të egër të momentit në botë, Kim Jong-Un vijon të testojë raketa të cilat vejnë në rrezik serioz disa nga kontinentet më të mëdha. Të dielën ishte përvjetori i 69 dhe Korea e Veriut e festoi me lule ndërsa Japonia së bashku me Amerikën kanë bërë një stërvitje të plotë.

Kim Young Un u shpreh se ka një surprizë të madhe për përvjetorin që Koreano-Veriorët po festojnë. Ai do të testojë një tjetër raketë balistike ndërkontinentale e cila do të ketë një forcë më të frikshme se bomba e fundit që u testua.

 

Në të kaluarën, Koreja e Veriut ka festuar datat e tyre kryesore duke treguar shfaqjet ushtarake ushtarake dhe me Jong-Un kohët e fundit ka ndërmarrë testimin e raketave; mendohet se do të ketë përgatitur plane të errëta për nesër për përvjetorin. Në vitin 2015, Koreja e Veriut krijoi kohën e Pyongyang kur u kthyen orët e tyre një orë e gjysmë për të festuar 70 vjetorin e çlirimit të Koresë nga okupimi japonez.

Në përvjetorin e vitit të kaluar, Kim Jong-Un festoi duke ndërmarrë një provë bërthamore nëntokësore dhe tha se po ndërtonin mbrojtje kundër çfarëdo sanksionesh dhe kërcënimesh.

Kohët e fundit ata ndërmorën një test të gjashtë, që thuhet se ishte më i fuqishmi dhe që thuhej se ishte shpërthimi i një arme termonukleare që ishte ndërtuar për një ICBM.

LEXO EDHE:  Edhe pasi u ndanë inati mes Morena Tarakut dhe miliardierit iranian nuk shuhet, ja "përleshja" për sot

Koreja e Veriut lëshoi një deklaratë dhe tha se ata kishin kryer një test H-bombë në mënyrë që ata të mund të shqyrtonin dhe të konfirmonin besueshmërinë së bashku me saktësinë e teknologjisë së kontrollit të fuqisë dhe dizajnit të brendshëm strukturor që sapo kishin futur kur bënin H bombën i cili do të përdoret si ngarkesë për një ICBM.