Një lumë që ndryshon ngjyrat ?! “Caño Cristales” (anglisht: Crystal Spout) është një nga lumenjtë më të bukur në botë. Ai ndodhet në Kolumbi dhe është i vendosur në provincën Serrania de la Macarena. Lumi shumëngjyrësh ëhtë një degë e lumit Guayabero  dhe përgjithsisht njihet si  “Lumi i Pesë Ngjyrave” pasi shtrati i lumit në fund të korrikut deri në nëntor është në varësi të ndryshme të verdhë, jeshile, blu, të zezë dhe veçanërisht të kuqe.

Lumi më i bukur në botë-Crystal Spout (Caño… by gazetar-dualajm