Së shpejti do të jeni në gjendje të identifikoni menjëherë njerëzit duke përdorur një aplikacion të njohjes së fytyrës në telefonin tuaj .

Aplikacioni skanon fytyrat dhe sjell një profil me informacion rreth personit duke përfshirë lidhjet me profilet e tyre të mediave sociale.

Teknologjia e shtuar nga firma me qendër në Londër Blippar, mund të njohë mbi 400,000 figura publike dhe ka një normë të saktësisë më shumë se 99 përqind.

Mund të tregojë edhe binjakë të njëjtë si aktoret amerikane binjakët Olsen, vrapuesit olimpikë britanikë Brothers Brownlee dhe dyshen irlandeze Jedward.

Aplikacioni kryesisht njeh figurat publike, përfshirë aktorët, politikanët, muzikantët, këngëtarët, sipërmarrësit, autorët, yjet e sportit dhe shkencëtarët.

Përdoruesit gjithashtu mund të krijojnë profilet e tyre të fytyrës, të cilat përfshijnë informacione dhe imazhe të kuruara, duke përfshirë lidhje opsionale me profilet e mediave sociale, muzikën e preferuar dhe madje edhe pamjen e tyre.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook