Jo shumë njerëz janë në dijeni se një pjesë e mirë e filmave vizatimorë për fëmijë përmbajnë skena të papërshtatshme, të mbushura me shaka për të rritur deri tek skenat e “kamufluara” er*tike.

Madje disa prej tyre janë vërtet shqetësuese.

Mund të mendoni se filmat vizatimorë janë një zbavitje për të vegjlit tuaj, por në to ka barcaleta dhe humor për të rritur, të cilat mund ta shkatërrojnë fëmijërinë e fëmijëve tuaj.

Për t’i bërë shfaqjet interesante për grupmosha të ndryshme, autorët e tyre përzgjedhin momente të papërshtatshme për mendjen e fëmijëve.

Që prej fillimit të viteve 1900, filmat vizatimorë kanë qenë një dritare për fëmijë dhe të rritur.

E teksa animacioni i tyre ka evoluar, e njëjta gjë ka ndodhur edhe me përmbajtjen.

Fillimisht kanë ndryshuar rrënjësisht skenat e hershme të Mickey Mouse-it (Miushit Miki), për të arritur te Stewie Griffin, i cili krijoi një makinë kohe dhe bëri plane për të vr*rë nënën e tij.

Pyetja që ngrihet këtu është, sa larg mund të shkojë industria e kartonëve në thyerjen e limiteve?

Videoja e mëposhtme tregon vetëm disa prej mesazheve të papërshtatshme të kartonëve për fëmijë, që mund të inkurajojnë zakonet e të pirit, dhunimin e femrave dhe shmangien për të shkuar në Brazil. (Duhet ta shihni!)

Studimet tregojnë se 80 për qind e prindërve i shohin filmat vizatimorë me fëmijët e tyre dhe marrin kënaqësi prej tyre, pa e ditur se ata po i shkatërrojnë ata.

LEXO EDHE:  Skandaloze! Fëmijët detyrohen të tërheqin makinën luksoze të priftit. Ceremonia e falenderimit me "Porsche"

Filmat vizatimorë që përmban videoja:

“Dexter’s Laboratory”
“The Simpsons”
“Tiny Toons”
“Pokemon”
“Ren dhe Stimpy”
“Bugs Bunny”
“Hey Arnold”
“Spongebob Squarepants”