Shkencëtarët e NASA-s pretendojnë se kanë pajisje të posaçme të instaluara në anijet kozmike të lëshuara në hapësirë, të cilat zbulojnë sinjalet elektromagnike, që vijnë nga objektet e ndryshme hapësinore.

Në videon e mëposhtme mund të dëgjoni të gjitha sinjalet elektromagnetike të kapura nga pajisjet e NASA-s. 

Përgjithësisht tingëllojnë të çuditshme, por dhe njëkohësisht të frikshme. Ju këshillojmë që t’i dëgjoni me kufje.

Teksa i dëgjon të tillë tinguj, menjëherë në mendje të vijnë filmat fantastiko-shkencorë, ku shkencëtarët udhëtojnë në Hapësirë ose eksplorojnë planetë të tjerë.