Një cunam i përmasave të vogla ka goditur ditën e hënë Hollandën. Edhe pse nuk pati të lënduar, por vetëm dëme materiale, turistët që po pushonin në brigjet e Zandvoort në veri të Hollandës janë tmerruar. Të gjithë kanë nxituar të largohen menjëherë sapo valët me lartësi 2 metra kanë pushtuar plazhin. 

Fenomeni quhet minitsunami dhe cilësohet si një dukuri tepër e rrallë. Ky cunami shkaktohet nga ndryshimi i menjëhershëm i presionit barometrik.