Nuselalat, dhelprat dhe qentë rakun janë detyruar të hanë njëri-tjetrin në copa pasi vuajnë në kushtet e tmerrshme në fermat finlandeze të leshit.

Humane Society International (HSI) lëshoi pamje tronditëse dhe imazhe të kafshëve brenda kafazëve të ngushtë.

Pamjet tregojnë se kafshët janë të detyruar të bëhen kanibale në mungesë të fortë të ushqimit.

Industria e leshit kufizon kafshët për gjithë jetën e tyre përpara se të qethen për të krijuar pallto.

Minjtë vriten nga gaz, ndërsa dhelprat dhe qentë rakunë vriten me elektroshok anal.

Profesori i veterinarisë, Alastair MacMillan, tha: “Kam vizituar më shumë se njëqind fermerë leshi dhe vuajtjet e kafshëve kanë qenë të dukshme në çdo udhëtim”.

Drejtori i komunikacionit të Finlandës, ProFur, tha më parë këtë vit: “Industria e leshit është pjesë e ekonomisë bio-ekonomike të Finlandës. Kjo sjellë 400 – 500 milionë euro të ardhura vjetore nga eksportet sidomos në zonat rurale. Është tradicionale dhe po zhvillohet vazhdimisht. Dua që industritë e gëzofit të jenë më transparente për publikun e gjerë “.