Një virus i dëmshëm që mund të shkaktojë dëmtimin e trurit në foshnjat mund të ofrojë një trajtim të ri të habitshëm për kancerin e trurit të rritur, sipas shkencëtarëve amerikanë.

Deri tani, Zika është parë vetëm si një kërcënim global shëndetësor – jo si një ilaç.
Por hulumtimet e fundit tregojnë se virusi mund të infektojë selektivisht dhe të vrasë qelizat kanceroze të vështira për t’u trajtuar në trurin e rritur.
Injeksionet Zika tkurrën tumoret agresive në minj të rritur plotësisht, por i lanë qelizat e tjera të trurit të padëmtuara.

Provat njerëzore janë ende një rrugëdalje, por ekspertët besojnë se virusi Zika potencialisht mund të injektohet në tru në të njëjtën kohë me operacionin për të hequr tumoret kërcënuese për jetën, raporton Journal of Experimental Medicine.
Trajtimi i Zikas duket se punon në mostrat e qelizave të njeriut në laborator.