Nga 30 qershori WhatsApp ka hapur lajmin se nuk do tu japë më shërbime smartphonave me teknologji dhe sisteme të vjetra operative. 

Celularet që priten mos të përfitojnë më nga gjigandi komunikimit janë BlackBerry OS dhe BlackBerry 10 bashkë me Nokia S40 e Nokia Symbian S60. Janari këtij viti e kishte larguar edhe nga sistemet Android,2.3.3,Windows Phone 7 dhe iPhone3G/iOS 6.
Sipas skuadrës së informacioneve të WhatsApp, këto platforma nuk japin atë çka ata kërkojnë dhe lënë për të dëshiruar si siteme, por ka një mënyrë jo plotësisht të ligjshme por që funksionon, ato celularë që ky aplikacion nuk u hapet më këshillohet që të shkarkojnë versione të vjetra të aplikacionit për njësitë përkatëse operative.