CAS ka vendosur të lërë në fuqi vendimin e UEFA-s duke përjashtuar kësisoj klubin korçar nga ky edicion i Ligës së Kampioneve.

Sapo është bërë zyrtar vendimi i KAS të Lozanës rreth Skënderbeut për pezullimin e vendimit të UEFA-s për dënimin 10-vjeçar të skuadrës korçare.

Vendimi i CAS

Lausanne, 14 qershor 2018 – Gjykata e Arbitrazhit për Sport (CAS) ka hedhur poshtë kërkesën për masat e përkohshme të paraqitura nga klubi shqiptar i futbollit KS Skënderbeu në të cilin kërkoi të qëndrojë ekzekutimin e vendimit të lëshuar nga Trupi i Apelit i UEFA-s më 26 prill 2018.

Më 29 mars 2018, Trupi i Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës i UEFA (UEFA CEDB) gjeti KS Skënderbeu përgjegjës për aktivitete të ndryshme të ndreqjes së ndeshjeve dhe lëshoi ??një vendim në të cilin Klubi shqiptar ishte përjashtuar nga pjesëmarrja në Klubet e UEFA-s për të cilat do të ishte kualifikohen gjatë dhjetë viteve të ardhshme dhe i kanë urdhëruar klubit të paguajë një gjobë prej 1.000.000 euro.

KS Skënderbeu e apeloi këtë vendim në Organin e Apelit UEFA, i cili mbështeti vendimin e marrë nga UEFA CEDB.

Më 14 maj 2018, KS Skënderbeu paraqiti një ankesë në CAS kundër vendimit të Apelit UEFA Trup, së bashku me kërkesën për një qëndrim të ekzekutimit të të njëjtit vendim të UEFA-s; kërkesë të tillë për një qëndrim u shkarkua sot.

LEXO EDHE:  Skënderbeu deri më tani fitues i pafat në Zagreb, i anullojnë një tjetër gol (VIDEO)

Procedura e arbitrazhit është në vazhdim me shkëmbimin e parashtresave me shkrim. Data e dëgjimit ende nuk është fiksuar.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook