Thursday, October 28, 2021
Google search engine
HomeLajmeVjen parashikimi i papritur/ Në këtë datë do fillojë bora në Shqipëri

Vjen parashikimi i papritur/ Në këtë datë do fillojë bora në Shqipëri

Java në të gjithë territorin shqiptar ka nisur me mot të kthje llët dhe me vra nësira. Meteorologia Adiola Bani nga “MeteoAlb” u se e gjithë java që sapo ka nisur do të jetë me kushte të tilla, deri ditën e premte për tu pasuar më pas në fu ndjavë me një mini dimër në të gjithë territorin.

Sipas Banit fundjava do të sjellë një ulje të ndje shme temperaturash dhe prani të re shjeve të den dura të shiut.

“Sot mbr etemi në n dikimin e motit të kthjellët dhe të vra nësirave të herë pas hershme të cilat në zonat jugore dhe pjesërisht në zonat jugore dhe qendrore do të sjellin r eshje të pakta dhe të iz oluar shiu. Dita e martë dhe deri mesditën e së premtes i gjithë terr itori shqiptar do të mbetet me kthjellime kalimtare.

Ndërsa e premtja dhe në vijim e shtuna dhe e diela do të sj ellin një sistem të të f uqishëm me vra nës ira që do të rigjen erojë rr eb eshe shiu në të gjithë ter ritorin shqiptar. Re shjet do të jenë m esatare dhe inte nsive në zonat jugore dhe veriperën dimore në vend të sho ëruara me st u hi.

Ndërkohë vlerat ter mike do të bien ndjes hëm në fun djavë, pasi deri të prem tetn ne do të mbe temi në tempe raturat tip ike të tetorit ku mak simumi në mesditë do të ng jitet deri në 23 gradë celsius, ndërsa në zonat malore termometri mund të zbresë dhe në vlera neg ative duke bërë që në mesditë vlerat të jenë jo më shumë se 17 apo 18 gradë, tem peratura tipike të dimrit. Fundjava na sj ell një mini-di mër të vogël”, ka thënë ajo.

Gjithashtu dhe Kosova dhe Maqe donia e Veriut do të mbeten deri të premten në mot të qëndrueshëm ndërsa në fundjavë do të kemi ul je të temper aturave, të cilat mund të sje llin dhe re shje bore

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments