Thursday, October 28, 2021
Google search engine
HomeBotaDoni të merrni nënshtetësi tjetër? Ligji i çmendur! Ja 17 vendet ku...

Doni të merrni nënshtetësi tjetër? Ligji i çmendur! Ja 17 vendet ku mund të ‘blesh’ një pasaportë

Krahas shpenzimeve të luksit, si jahtet, avionët privatë, etj., të pasurit po priren gjithmonë e më shumë të shpenzojnë për pasur një nënshtetësi të dytë apo të tretë. Shumë shtete kanë filluar të ofrojnë programe të ndryshme për “shitjen” e nënshtetësisë, e cila ofrohet kryesisht për njerëzit që investojnë shuma të caktuara në biznese vendase, pasuri të patundshme, etj.

Nënshtetësia e dytë nuk është thjesht një pasaportë për njerëzit e biznesit, sepse ajo të mundëson lehtësi lëvizjeje në më shumë vende, si dhe të jep mundësinë të zgjedhësh të bëhesh rezident i shtetit që ofron një sistem taksimi më të ulët.

17 shtetet e mëposhtme ofrojnë një nënshtetësinë e tyre nëpërmjet programit “Citizenship by Investment” (CIP), ku më e lira rezulton të jetë Tailanda dhe më e shtrenjta, Zelanda e Re 17. Shikoni listen e plote nen linkun reklamues ne vazhdim

Tailanda – $15.000 16. Letonia – $73.000 15. Saint Lucia – $100.000 14. Dominika – $100.000 13. Malta – $170.000 12. Grenada – $200.000 11. St. Kitts and Nevis – $250.000 10. Antigua dhe Barbuda – $250.000 09. Greqia – $280.000 08. Portugalia €350,000 07. SHBA- $ 500,000 06. Spanjë – € 500,000 05. Bullgari – €510.000 04. Kanada $800.000 03. Australia, 1 milionë euro 02. Qipro, 1.5 milionë euro 01. Zelanda e re, 2 milionë $

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments