Thursday, October 28, 2021
Google search engine
HomeLajmeSh*kon historiani Turk: Skëndërbeu ishte spiun Turk, e dërguam në Shqipëri dhe...

Sh*kon historiani Turk: Skëndërbeu ishte spiun Turk, e dërguam në Shqipëri dhe i ‘Ngulëm’ për 600 vite tjera

Historiani Turk: Skëndërbeu ishte spiun Turk, e dërguam në Shqipëri dhe i ‘Ngulëm’ për 600 vite tjera

Historianët bashkëkohorë turq vazhdo.jnë të kenë . të ndry.shme për Skënderbeun dhe ep.okën e tij. Derisa një numër i tyre pëlq.en të përm.end Skënderbeun kali.mthi si pengesë e përko.shme e fushatave push.tuese osmane, të tjerë si Halil Inallçik shprehin konsiderata ndaj rezis.tencës së tij.

Si ligjërues edhe në Universitetin e Çikagos, ai është autor i një varg punimesh serioze për fazat e hers.hme të pu shti.meve osmane në Ballkan. Në fokus të interesimit të tij kanë qenë edhe zotërimet e para osmane në Shqipëri, përfshirë sistemi i timarit dhe regjistrat e ndryshëm kadastralë.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments