Bëni kujdes. Dikush mund tju lexojë mendjen! Ai do të jenë një robot dhe AlterEgo pritet të konsiderohet revolucionari, që do ndryshoj jetën e njerëzve. Për mirë apo keq kjo mbetet për ta parë.

MIT Media Lab ka ndërtuar një makine teknologjike në formën e kufjeve e cila ka aftësinë të lexoj mendjen tuaj pa pasur nevojë të flisni fare.

Por jo vetëm kaq AlterEgo do ndihmoj të kontrolloni televizorin vetëm nëpërmjet mendjes dhe t’u përgjigjet pyetjeve të ndryshme si sa është ora si është koha dhe të bëj dhe llogaritje matematikore.

Udhëheqësi i AleterEgo, Arnav Kapur shpjegojnë se kufja robotike vendoset pranë veshit dhe gojës dhe mund të lexoj sinjalet që truri i nis gojës dhe pasi ka lexuar informacion ajo nis komandat.

Ndërsa përgjigjet e pyetjeve që ju i bëni ajo jua kthen me zë, shrkuan intv.al

Deri tani pajisja është testuar tek 15 persona dhe ka rezultuar 92% të rasteve i saktë.

Profesor Kapur e përshkruan këtë pajisje si roboti inteligjencës së të ardhmes.

Ne nuk mund të jetojmë pa celularët apo pajisjet e tjera dixhitale prandaj AleterEgo është ndërtuar për tju ardhur njerëzve në ndihmë pse jo dhe për të bërë disa gjëra në të njëjtën kohë.

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook

LEXO EDHE:  Fruti që i jep fund pagjumësisë dhe nxit funksionimin e trurit brenda pak minutave, por jo vetëm