Në një nga hulumtimet e kryera nga “GeMs” në bashkëpunim me Universitetin e Romës thuhet se kushdo që zhytet në lexim do të jetë më i lumtur.

Sipas këtij studimi, indeksi i lumturisë së lexuesve është 7.44, ndërsa për jo-lexuesit bie në 7.21.

“Një person që lexon libra është më i lumtur se një person që nuk e bën një gjë të tillë”, shprehet GeMs.

Lexuesit duket se janë më të kënaqur me përdorimin e kohës së lirë, janë më optimistë dhe më pak agresivë.

Leximi duket se është një armë e vërtetë për të hequr qafe stresin dhe të jetë më entuziast për jetën.

Po ju tregojmë përse kush lexon është më i lumtur.

Është terapeutike
Ajo quhet biblioterapia dhe është një mënyrë e mbështetjes dhe vetë-ndihmë përmes leximit të librave.
Leximi përfshin marrjen e njohurive dhe ndërgjegjësimit aq shumë sa që bëhet terapeutik për njerëzit që duan të dinë më shumë për mekanizmat e tyre për shkak të shqetësimit dhe për ata që duan të zbulojnë pjesë të reja të vetes.
Shumë psikologë përshkruajnë një libër për të ndihmuar njerëzit në rrugën e tyre për të ndryshuar dhe për të qenë më të lumtur.

Ju hap mendjen
Të lexoni ju lejon të shikoni përtej kopshtit tuaj.
Nëse keni lexuar një roman, një tekst, një artikull ose ndonjë lloj tjetër teksti, nuk ka rëndësi. Ju do të ballafaqoheni me këndvështrimin e autorit dhe do të gjeni se ekzistojnë kaq shumë mënyra, po aq të vlefshme, për të parë të njëjtën gjë.
Ju do të hapni mendjen tuaj dhe do të ndiheni të plotë.

Është relaksues
Leximi është një aktivitet që mund të merret në çdo kohë të ditës për të pasur një moment relaksimi dhe për të hequr stresin që shpesh na mundon.
Leximi është një mënyrë e mrekullueshme për t’u kënaqur në një përqasje të dedikuar për mirëqenien tonë.

Promovon pozitivitetin
Qendra Kërkimore e Universitetit të Romës Tre ka zbuluar se lexuesit kanë më shumë gjasa të jetojnë emocione pozitive sesa jo-lexuesit.
A doni që trishtimi, zemërimi dhe frika, të jenë vetëm një kujtim i keq? Filloni leximin!

Për të marrë lajmet e fundit të “DuaLajm.com”, ndiq edhe faqen tonë në Facebook